Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΕΟΣ!

Η είδηση λέει ότι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη το νοσοκομείο Καβάλας, το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα! Επρόκειτο για έναν πραγματικό αιφνιδιασμό.

Εντελώς αιφνιδιασμένοι, υποδέχθηκαν τον υπουργό στο εν λόγω νοσοκομείο όλοι οι διευθυντές των κλινικών, όλη η διοικητική ιεραρχία, το Σωματείο των εργαζομένων που φυσικά ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Μητροπολίτης Καβάλας (!!!), ο δήμαρχος, ο αντινομάρχης, διάφοροι σύμβουλοι και αρκετοί άλλοι αιφνιδιασμένοι.

Αιφνιδιασμένοι, βρέθηκαν στο χώρο τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που κάλυψαν τηλεοπτικά τον αιφνιδιασμό, δημοσιογράφοι, εφημερίδες, ενώ δεν απουσίασαν αιφνιδιασμένοι κλακαδόροι και χειροκροτητές, καθώς και όλο το προσωπικό του τμήματος Ασφαλείας της περιοχής.

Σε αυτή την αιφνιδιαστική επίσκεψη, ο κ. Λοβέρδος έδωσε κατά κοινή ομολογία την αίσθηση του απολογισμού και, κυρίως, του αποχαιρετισμού. Ανέλυσε με γενικότητες το πόσο πετυχημένο έργο παρήγαγε μέχρι σήμερα και τόνισε ότι μακάρι και άλλα υπουργεία να διέθεταν την παραγωγικότητα του δικού του (το πιάσαμε το υπονοούμενο).

Ως εκ τούτου, όπως έγινε κατανοητό στους παρευρισκόμενους αιφνιδιασμένους, ο κ. Λοβέρδος θα είναι ένας πολύ πετυχημένος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Καβάλα είναι η εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη, ο οποίος κουνώντας διαρκώς την κεφάλα του έδινε στους συντρόφους του ακροατηρίου το σύνθημα της επιβράβευσης στον υποψήφιο πρόεδρο.

Αμέσως μετά, ο κ. Λοβέρδος επισκέφτηκε το νοσοκομείο Δράμας, όπου επανέλαβε μέσω των πολιτικών επιτυχιών του, το υπονοούμενο για επιτυχημένη προεδρία του κόμματος. Να υπενθυμίσουμε ότι η Δράμα είναι η εκλογική περιφέρεια του πρώην υφυπουργού Υγείας, Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος κουνούσε επίσης την κεφάλα του.

Όπως έγινε φανερό, ο κ. Λοβέρδος γράφει στα παπάρια του το γεγονός ότι υπολειτουργούν κλινικές του νοσοκομείου Καβάλας, ότι υπολειτουργεί ολόκληρο το νοσοκομείο Δράμας, ότι λείπουν βασικότατες ειδικότητες γιατρών στο νοσοκομείο Κιλκίς, ότι είναι διαλυμένο το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ότι υπάρχουν αγροτικά ιατρεία σε όλη την Ελλάδα όπου οι κάτοικοι βάζουν ρεφενέ για να πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης όποτε πηγαίνουν γιατροί για να τους γράψουν φάρμακα.

Ο κ. Λοβέρδος έγραψε επίσης στα παπάρια του το γεγονός ότι την ημέρα που επισκέφτηκε τα νοσοκομεία Καβάλας και Δράμας για να τονίσει το πετυχημένο του έργο και να διαφημίσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μία γυναίκα μεταφερόταν στο νοσοκομείο Καβάλας με αγροτικό, επειδή το ΕΚΑΒ διαθέτει όλο κι όλο δύο ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια για όλο το νομό και δε μπορούσε να εξυπηρετήσει το περιστατικό. Παρεμπιπτόντως, στην ασθενή που μεταφέρθηκε με το αγροτικό διαγνώστηκε εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά επίσης στα παπάρια του Λοβέρδου και αυτό.

Ξέρετε μόνο τι υποσχέθηκε ο κ. Λοβέρδος στις αιφνιδιαστικές του επισκέψεις; Πρώτον, ότι τα 5 ευρώ που πληρώνει με το «καλημέρα» όποιος περάσει πόρτα νοσοκομείου, θα παραμείνουν και αποκλείεται να καταργηθεί το μέτρο, διότι είναι πολύ προσοδοφόρο.

Δεύτερον, ότι όχι μόνο ιδιώτες γιατροί θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τα ιατρεία και τον εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά το ίδιο θα μπορεί να κάνει πια ιδιωτικό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Αυτό, λοιπόν, που πριν μέρες το συζητούσαμε ως υποψία, ο κ. Λοβέρδος το ανακοίνωσε επίσημα. Ιδιωτικά συνεργεία Υγείας θα μπορούν ελεύθερα να κερδοσκοπούν εις βάρος των ασφαλισμένων μέσα σε δημόσια νοσοκομεία που πληρώθηκαν από τους φόρους τους.

Ουσιαστικά, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε την πλήρη κατάργηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την απόλυτη ιδιωτικοποίησή του. Πανηγυρικά, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που δε θα διαθέτει δημόσια περίθαλψη, αλλά ο ασθενής που πλήρωσε για να χτιστούν τα νοσοκομεία, θα χαρατσώνεται χοντρά και νόμιμα για να τα χρησιμοποιεί!

Τώρα βέβαια, θα μου πείτε «πού κολλάει ο τίτλος του κειμένου». Μια χαρά κολλάει. Και όχι μόνο για την περίπτωση Λοβέρδου ο οποίος όπου πάει χειροκροτείται, αλλά και για την περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη που του έστησαν γλέντι όταν επισκέφτηκε την Κλεισούρα, αλλά και για όλους τους υπουργούς που απολαμβάνουν τη λαϊκή θαλπωρή.

Λοιπόν, από τον καναπέ είναι γνωστό ότι δε σηκώνεται κανείς πια για να φωνάξει ή να ουρλιάξει. Τουλάχιστον ας μη σηκώνονται για να πάνε να χειροκροτήσουν υπουργούς του καθεστώτος, να τους αγκαλιάσουν, να τους δείξουν τη στήριξή τους.

Είναι εμετικό όλο αυτό που γίνεται. Δείξτε λίγη ανθρωπιά. Μην μας πληγώνετε. Μη σκοτώνετε τα μυαλά μας. Δείξτε οίκτο, ω ανθρωπάκια! Καθίστε στο γαμημένο καναπέ σας και μη μας βάζετε στο λούκι του παραλογισμού.

Το ξέρουμε ότι είμαστε άθλιοι και άξιοι της μοίρας μας υπομένοντας αδιαμαρτύρητα όσα μας κάνουν. Τουλάχιστον μη μας βασανίζετε τρέχοντας να τους χειροκροτήσετε… εντελώς αιφνιδιαστικά. Έλεος ζητώ. Μόνο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου