Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

Αφού η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών διέλυσε τον φορολογικό μηχανισμό, μέσω τηςυποστελέχωσης των υπηρεσιών, της αναξιοκρατίας και της απουσίας ολοκληρωμένης μηχανοργάνωσης, παραδίδει σε ιδιώτες ένα-ένα τα φορολογικά αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ελεγκτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία αναλαμβάνουν να κάνουν τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων φορολογούμενων, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο κατά προτίμηση πάνω από 150.000 ευρώ.

Οι ιδιωτικές εταιρείες μάλιστα που θα εκτελέσουν το εν λόγω έργο θα αμείβονται πλουσιοπάροχα για κάθε υπόθεση που αναλαμβάνουν ακόμα και αν δεν φέρνουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα!

Συγκεκριμένα, αναφέρει η απόφαση ότι αν η υπόθεση περατώνεται με τη διαπίστωση αδυναμίας ευρέσεως επιπλέον υπόχρεων ή συνυπόχρεων και περιουσιακών στοιχείων τότε καταβάλλεται στην εταιρεία το ποσό των 246 ευρώ!

Επιπλέον, αναφέρει πιο κάτω η απόφαση ότι αν η υπόθεση περατώνεται χωρίς επίτευξη εισπρακτικού αποτελέσματος, όμως, προέκυψαν πληροφορίες χρήσιμες για μελλοντικούς ελέγχους καταβάλλονται στην εταιρεία 615 ευρώ! Δηλαδή 615 ευρώ την υπόθεση για κάποιες γενικές και αόριστες πληροφορίες!

Και τέλος, αν η υπόθεση περατώνεται με την επίτευξη εισπρακτικού αποτελέσματος ή την πλήρη διασφάλιση της οφειλής καταβάλλεται στην εταιρεία το ποσό των 1230 ευρώ!

Δηλαδή αν εισπραχθούν 10 ευρώ ή και μισό ευρώ θα υπάρχει εισπρακτικό αποτέλεσμα και το κράτος θα κληθεί να καταβάλλει 1230 ευρώ ανά υπόθεση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου